Geitenhouderij

Nevelkoeling helpt geitenhouders om de staltemperatuur te verlagen, wat essentieel is tijdens warme periodes om hittestress bij geiten te voorkomen. Door de luchtvochtigheid te verhogen en de omgevingstemperatuur te verlagen, loop je minder kans op hittestress bij je geiten. Zo voorkom je een afname van voeropname en een verlaging van melkproductie. Met mistkoeling kunnen geitenhouders dus niet alleen het comfort van hun dieren verhogen, maar ook de prestaties en de gezondheid optimaliseren.

Lees hier meer over de ervaring met nevelkoeling van geitenhouderij Gebr. Peters in Schaijk, die hun investering al in één zomer terug verdienden.

Hoe werkt het?

Ons hoge druk koelingssysteem werkt met verneveling op 70-90 Bar, waardoor minuscule druppels ontstaan die vrijwel direct verdampen. Deze druppels onttrekken warmte uit de stallucht, wat zorgt voor snelle verkoeling zonder frequent gebruik van ventilatoren. Met een druk tussen 70-90 Bar en een druppelgrootte van ca. 6mU komt ons systeem in aanmerking voor EIA-subsidie. Onze robuuste RVS 304 leidingen bieden kwaliteit en weerstand tegen slijtage en ongedierte. Dankzij op maat gemaakte oplossingen, geoptimaliseerd voor jouw stalcomputer, bieden we flexibele koeling die aan jouw behoeften voldoet. We onderscheiden ons op het gebied van installatie en optimalisatie van jouw nevelkoelingssysteem.

De voordelen voor geitenhouders